BMW GS, icoon van de motorwereld, krijgt een nieuwe look

7mnd geleden | Maxime Pasture

Nieuwe motor, nieuwe ophanging, aanzienlijk lager gewicht: de BMW 1300 GS wordt waarschijnlijk een hit bij veel motorrijders.

De BMW 1250 GS is een van de best verkochte motorfietsen ter wereld. Hij ondergaat een complete revisie met een motorblok nejes afgerond op 1.300 cc dat nu 145 pk ontwikkelt bij 7.750 tpm en 149 Nm bij 6.500 tpm. Dit is BMW's krachtigste boxermotor (twee tegenover elkaar liggende cilinders) ooit in serie geproduceerd.

BMW 1300 GS : 12 kilo lichter

Het nieuwe Dynamic Suspension Adjustment-systeem (DSA) gaat verder dan het veersysteem van de vorige generatie. Afhankelijk van de geselecteerde rijmodus, rijomstandigheden en manoeuvres combineert DSA een dynamische aanpassing van de demping voor en achter met een overeenkomstige aanpassing van de veerstugheid. Automatische aanpassing van de veerondersteuning zorgt voor compensatie van de belasting. Dus of je nu alleen rijdt, met een partner of met volumineuze bagage, DSA garandeert een hoger niveau van veiligheid, prestaties en comfort. We zullen dit moeten bevestigen tijdens onze volgende testrit.

We zijn ook blij om te horen dat de GS op dieet is gezet: hij is gemiddeld 12 kilo lichter geworden, wat voelbaar moet zijn bij het manoeuvreren. De prijs? Vanaf 20.150 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in