SpaAsia 2022 - Het verhaal is net begonnen!

11mnd geleden

SpaAsia, bedacht en georganiseerd door DG Sport, trapt een nieuw avontuur af voor motoren en auto's die buiten Europa en de VS worden geproduceerd. Wij waren erbij op 18 september, op het circuit van Spa-Francorchamps.

DG Sport heeft dan wel een evenement rond Aziatische producten op poten gezet, maar Honda nam het voortouw door er verschillende activiteiten te organiseren, zoals de Africa Twin Experience en de 50e verjaardag van de Civic. Je kon er de elf versies van deze compacte auto bewonderen, die dankzij de Type R een legendarische hyper-sportwagen werd. De rit over het circuit van Spa, dat deel uitmaakt van de EWC (motor-endurance) en de F1-kalender, bracht tientallen motorrijders van alle merken samen. Honda opende de stoet met een zwerm motoren, zowel recente exemplaren als machines uit de vorige eeuw. Terwijl de beroemde Dax en Monkey zwoegden om de Raidillon te beklimmen, konden de Africa Twin-eigenaars genieten van een rit van vijftig kilometer door de Oostkantons.

Enkele afwezigen

Kymco was ook van de partij en stelde zijn hele gamma voor aan de honderden toeschouwers en fans van Aziatische wagens en motoren. Zijn CV3-model, een driewieler met een 50 pk sterke tweecilinder, wist veel motorrijders te verleiden. Dit model kon de hele dag worden getest, waarbij het bij wijlen regenachtige weer alleen maar de extra veiligheid op dit type driewieler bewees.

Het is jammer dat alle andere Japanse merken die vanuit Nederland worden gedistribueerd de uitnodiging hebben afgeslagen, net als Suzuki, dat nog steeds gevestigd is in Kontich.

Laten we hopen dat de editie van 2023 meer deelnemers zal verwelkomen, zodat het aantal ééndagsbezoekers kan groeien.

Philippe Hunin

Tags: motorfiets

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in