Bij Ducati, "nog 10 jaar wachten op 100% elektrische motorfiets"

1j geleden | Maxime Pasture

Dit jaar is Ducati de enige leverancier van elektrische motoren voor het Moto E WK. Maar dat betekent niet dat er binnenkort een elektrische straatversie op de markt komt.

Het 2023 Moto E-wereldkampioenschap start op 13 mei in Frankrijk. Nieuw is dat Ducati het stokje overneemt van Energica als enige leverancier van deze volledig elektrische racemotoren. Voor MotoGP-wereldkampioen Ducati is dit een historisch moment. Maar dat betekent niet dat het merk binnenkort een elektrische wegmotor zal aanbieden.

Kwestie van gewicht

Dit verklaart Francesco Milicia, vice-president verkoop van het Italiaanse merk, aan de krant Le Point: "We verwachten pas over tien jaar elektrische motorfietsen op de markt te brengen. Hij vervolgt: "De elektrische motorisering van tweewielers is heel anders dan die van auto's, in de eerste plaats omdat gewicht essentieel is. (...) Op een motorfiets verandert dit gewicht de hele dynamiek. Het maakt het rijden minder aangenaam en zelfs moeilijker voor de minder ervaren rijders. We hebben dus tijd nodig (...) Voorlopig kunnen we ons niet voorstellen dat we een batterijmotorfiets ontwikkelen met hetzelfde rijplezier als een traditionele motor.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in