MV Agusta nieuwigheden 2023

1j geleden

Ons motosalon 2023 : MV Agusta.

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro

Deze Superveloce 1000, gebaseerd op de Brutale 1000 RR, is qua looks geïnspireerd op de 800 en heeft dezelfde technische specs als de Brutale 1000 met zijn viercilinder. Die laatste genereert 208 pk en 116,5 Nm. Het uitlaatsysteem is opnieuw ontworpen met vier dempers onder het zadel. De elektronica is piekfijn afgesteld om dit monster te besturen. Het chassis is ook overgenomen van de Brutale RR. De brandstoftank bevat 16 liter, je billen komen 845 mm boven de grond en het geheel weegt 194 kg (droog). Dankzij de carbon behuizingen rond de remschijven lijken ze op de trommelremmen van weleer, maar hebben ze meer dan alleen een esthetische functie. Ze helpen onder andere om de remklauwen te koelen. De grote winglets genereren ook bijna 40 kg downforce bij 320 km/u.

MV Agusta Lucky Explorer 9.5

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze motor, die verwijst naar de Cagiva Elefant 750 van de jaren '90. Deze 9.5-versie profiteert van alle ervaring van het merk en is uitgerust met de beroemde 931cc driecilindermotor van de Brutale en F3 800, die 124 pk ontwikkelt bij 10.000 tpm. Genoeg om menig woestijn mee te doorklieven. De versnellingsbak is van het cassettetype, zodat hij toegankelijk is zonder de motor volledig te demonteren. De komst van deze prachtige machine is aangekondigd voor het voorjaar van 2023. Zoals altijd bij MV levert Sachs de ophanging en Brembo de remmen. Last but not least zal ook de geometrie van deze fiets aanpasbaar zijn, waardoor hij toegankelijk is voor zowel lange als korte rijders.

MV Agusta Lucky Explorer 5.5

Deze "kleine" Lucky Explorer 5.5 heeft een 47 pk sterke tweecilinder motor in zijn stalen frame steken. Geproduceerd door het Chinese bedrijf Qiangjang, is deze motor vergelijkbaar met de Benelli TRK 502 met een surplus van 54cc aan cilinderinhoud. KYB-vering, Brembo vierzuigerremklauwen en Bosch ABS maken het plaatje af. Minder prestigieus dan de 9,5, maar met dezelfde stijlkenmerken als zijn illustere voorganger.

Concept : MV Agusta 921S

De MV Agusta 921S is geïnspireerd op de legendarische MV Agusta 750S uit 1973. Dit prototype is een stilistisch eerbetoon aan een van de meest fascinerende modellen uit de geschiedenis van MV Agusta. In de nabije toekomst zal het als basis dienen voor de ontwikkeling van een nieuwe neoretro-familie. Het frame van het concept is gereduceerd tot de pure essentie om plaats te maken voor een viercilinder lijnmotor, die dan ook het hart van het concept vormt. Deze motor levert 115 pk en 116 Nm. De velgen zijn gemaakt van een combinatie van spaken en carbon, de vier uitlaten zijn onder de motor geplaatst, terwijl de remschijven vooraan een aluminium cover hebben om de remklauwen beter te koelen. Het stalen trellisframe is verbonden met aluminium gelegeerde steunplaten. Het dashboard heeft een rond gedeelte zoals destijds, zij het met een ultramodern touchscreen. Hij rust op de tank, zodat het stuur en de gefreesde kroonplaat goed zichtbaar zijn.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in