Elektrische oplaadstations, waterstofstations: de Europese Unie onthult haar plan ter ondersteuning van de energietransitie

1j geleden | Nicolas Morlet

Ter ondersteuning van haar streven naar elektrische mobiliteit heeft de Europese Unie een omvangrijk plan onthuld ter ondersteuning van de ontwikkeling van oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's, ongeacht of deze door batterijen of waterstof worden aangedreven.

De Unie en de lidstaten zijn het eens geworden over de modaliteiten voor de grootschalige invoering van een efficiënt netwerk voor het opladen van geëlektrificeerde voertuigen. Grote wegen moeten vanaf 2026 elke 60 kilometer voorzien worden van oplaadstations. En waterstofstations elke 200 kilometer tegen 2031. Voor vrachtwagens komt er minimaal om de 120 kilometer een laadstation.

De nieuwe regels "zullen ervoor zorgen dat het rijden en opladen van een auto van de nieuwe generatie even gemakkelijk en comfortabel wordt als het rijden met een benzineauto", aldus Ismail Ertug, die belast is met de onderhandelingen.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in