Belgische automarkt trekt weer aan

1j geleden | Frédéric De Backer

Na meer dan een jaar van ononderbroken daling steeg de verkoop van nieuwe auto's in het derde kwartaal, vooral dankzij de bedrijfswagens.

Begint de automarkt het licht aan het eind van de tunnel te zien? Zo lijkt het wel als je de verkoopcijfers van het derde kwartaal erbij neemt. Op Europees niveau stond september in het teken van een sterke groei met +14,1% in Duitsland, +12,7% in Spanje, +5,5% in Frankrijk en +5,4% in Italië. België deed het nog beter met +16,8% ten opzichte van september 2021.

Voor de eerste negen maanden van het jaar als geheel vermindert dit de daling tot -10,23% ten opzichte van 2021. Niet verrassend zijn het de bedrijfswagens die de markt omhoog trekken en nemen 62,1% van de nieuwe inschrijvingen voor hun rekening. Het marktaandeel van verbrandingsmotoren (benzine en diesel) daalde van 75,7% naar 67,1%, ten gunste van elektrische en hybride motoren.

Ook hier zijn bedrijfsauto's de motor van de sector, terwijl particulieren nog steeds 80% van de voertuigen met verbrandingsmotor kopen, voornamelijk benzine (70,2%). De drie populairste merken in België zijn - in hiërarchische volgorde - BMW, VW en Peugeot. De bestverkochte modellen zijn de Citroën C3, de Dacia Sandero en de Toyota Yaris.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in