Dit is de bestverkochte auto van België!

3j geleden

De Zweedse fabrikant Volvo doet het goed. In het eerste kwartaal van dit jaar haalde het merk in ons land betere verkopen dan in 2020. Hun succesvolste model is, niet verrassend, een SUV...

 

Aan het einde van het eerste kwartaal haalde Volvo in België een marktaandeel van 4,5%, met een registratie van 5.372 voertuigen. Dat is goed voor een groei van 22,8% ten opzichte van 2020 (in maart bedroeg de stijging zelfs 90,7% ten opzichte van maart 2020).

De compacte SUV XC40 is de bestseller van het merk en neemt meer dan 3.400 inschrijvingen voor zijn rekening. Alle merken samen is het dit jaar zelfs het bestverkochte model van België.

Volvo heeft ook net de 100% elektrische versie Recharge Twin Engine gelanceerd die, naast de oplaadbare hybride versies, een enorm succes is. Een leuke opsteker voor een model dat in België, meer bepaald in de fabriek van Gent, wordt geproduceerd.

"Volvo Car Belgium deed het, ondanks de gezondheidscrisis, goed in het begin van het jaar. Ons SUV-gamma blijft klanten aanspreken, zoals blijkt uit de verkoop van de Volvo XC40 en XC60. Plug-inhybrides tekenen voor meer dan 35% van onze verkopen," verklaart Elfi Janssens, Managing Director van het Zweedse merk.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in