Testrit Suzuki Across: de zuinige familie-SUV

4mnd geleden

De Suzuki Across staat aan de top van het Suzuki-gamma. Deze grote SUV ontvangt gezinnen met open armen en stelt zich tegelijkertijd zeer zuinig op dankzij de plug-inhybride technologie.

De Suzuki Across kenmerkt zich door een gespierde carrosserievorm en ruime afmetingen die gezinnen helemaal aanspreken. De binnenruimte is royaal, evenals de bagageruimte van 520 liter.

GLX als in... Grand Luxe!

Dankzij de uitrusting kan je het interieur bijna omschrijven als top-of-the-bill: digitale instrumententeller, geconnecteerd multimediasysteem, een lange lijst met rijhulpmiddelen... Eigenlijk is het simpel, Suzuki biedt zijn Across alleen aan in de superuitgeruste GLX-uitvoering! Verwarmde zetels, centrale armsteun, automatische klimaatregeling met twee zones, LED-verlichting, adaptieve cruisecontrol, parkeersensoren voor en achter, verkeersbordherkenning, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook... wat wil je nog meer!

Comfortabele actieradius

De Suzuki Across is uitgerust met een batterijcapaciteit van 18 kWh, waardoor hij een gemiddelde elektrische actieradius kan voorleggen van 75 kilometer, een record in zijn klasse. Deze batterijen drijven de twee elektrische motoren aan (één per as, dit is dus een 4x4) van het hybride systeem, aangevuld met een 2,5 liter-benzinemotor en een CVT. Samen ontwikkelt de aandrijving... 306 pk!

Knowhow

Onderweg voel je die 306 pk. De Suzuki Across accelereert hard, maar zijn persoonlijkheid is toch gericht op comfort en vlot rijden. Dit is ook de rijstijl die zorgt voor het beste brandstofverbruik. Onze testrit bevestigt dat de aangekondigde 75 kilometer mogelijk zijn. Dit zal lager uitvallen op de snelweg (100% elektrisch tot 135 km/u), maar hoger in de stad. En eens dat bereik op is, kan je terugvallen op de klassieke hybride werking.

Tot besluit...

De Across is opmerkelijk efficiënt, en kan zelfs nog tot 70% van zijn stadsritten op elektrische energie afleggen wanneer de batterijen leeg zijn. Merk ook op dat zijn technische kenmerken hem 100% aftrekbaar maken voor zelfstandigen en bedrijven bij het tekenen van een bestelbon voor 1 juli 2023.

Prijs: vanaf 57.994 euro (inclusief korting; de catalogusprijs bedraagt 62.994 euro incl. btw). In strikte zin is dit niet duur voor een van de beste voertuigen in zijn klasse.

Meer informatie op https://www.suzuki.be/nl/modellen/across/discovery

(PARTNER CONTENT)

Sterke punten

- Opmerkelijke elektrische actieradius

- Hybride systeem van de bovenste plank

- Ruimte en comfort behoren tot de beste in het segment

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in