Groeiscenario voor de Mini Countryman

2j geleden

De derde generatie van Mini’s SUV staat voor 2023 op de planning. Hij wordt het technische neefje van de BMW X1. Zijn omvang, en actieradius, zal zo ver doorgroeien dat hij een segment hoger zal meespelen, met onder meer de Mercedes GLA en Audi Q3.

De Mini Countryman is sinds 2010 op de markt en kreeg in 2016 een tweede generatie. Deze moet tegen 2023 worden vervangen door een derde generatie, die alles zal veranderen. Als onderdeel van de BMW-groep maakt Mini van de gelegenheid gebruik om het platform van zijn Countryman te delen met dat van de BMW X1. Dat recept blijft in gebruik voor de Countryman van 2023.

Maar, net als bij zijn Duitse tegenhanger, zal het platform volledig nieuw zijn. Dat is de eerste verrassing die we mogen verwachten: de Countryman zal groeien, en niet zo’n klein beetje. Hij wordt 20 centimeter langer en zal in een hogere klasse worden uitgezet. Deze toename in omvang en dus in prestaties zal gepaard gaan met een gloednieuwe elektrische versie.

De benzinevarianten blijven gehandhaafd, maar de oplaadbare hybride verdwijnt. De volledig elektrische versie zou een actieradius tot 500 kilometer krijgen, net als bij de elektrische versie van de toekomstige BMW X1. Tweewielaangedreven en vierwielaangedreven varianten zouden ook op het programma staan.

Nieuwe concurrentie

De toename in grootte betekent ook nieuwe eisen. Om de concurrentie met andere compacte SUV's in de premiumklasse aan te kunnen, moet de Mini worden uitgerust met navenante nieuwe technologieën en dito connectiviteit. In het bijzonder de Mercedes GLA en Audi Q3 zitten in het vizier. Om een goede verstandhouding met de BMW X1 te bewaren, zal de Countryman zoals gewoonlijk uitpakken met een elegante stijl en een chique "Britse" presentatie.

De geplande groei zal logischerwijze een prijsstijging in de hand werken, die vooralsnog onbekend is. Net zoals een officiële presentatiedatum, bovendien. Het is wachten op 2023.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in