Ford overweegt een Mustang GT3 voor de weg

8mnd geleden | Laurent Zilli

Na het tweeten van een video van de Mustang GT3, die wordt ontwikkeld voor WEC-races in 2024, stuurde de grote baas van Ford nog een andere tweet de wereld in: "Wat als we een wegversie zouden maken?”

Het is moeilijk te begrijpen waar Ford momenteel naartoe wil. Eén ding is zeker, het Amerikaanse moederbedrijf en zijn Europese tak volgen niet dezelfde weg. Enerzijds gaat Ford Europa in de richting van 100% elektrisch en cross-overs, en zet het een punt achter zijn traditionele modellen als de Fiesta, Focus en Mondeo. Anderzijds doet Ford US het geweldig met de Bronco (die in Europa op de markt komt) en is het van plan om Porsche achterna te gaan met een Mustang GT3 voor de openbare weg. Zoek de fout.

We zijn het ermee eens!

Dat gezegd zijnde, verwacht niet dat we een uitbarsting van vreugdevolle waanzin afwijzen in een wereld van geëlektrificeerde rationaliteit. Als Ford ons een Mustang wil sturen die kan concurreren met de Porsche 911 GT3, met zijn 510 pk en zijn hyper-sportieve instellingen, maar die binnen het bereik ligt van elke bestuurder met een minimum aan ervaring, dan zijn we daar klaar voor! Vooral als het model, in de grote Mustang-traditie, slechts een fractie kost van de prijzen die Porsche hanteert.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in