Alpine onthult een speciale A110 R serie gesigneerd door Fernando Alonso

1j geleden | Nicolas Morlet

Alvorens over te gaan op de volledig elektrische, blijft Alpine zijn A110 aantrekkelijker maken. Som van alles wat de fabrikant beter maakt: hier is de A110 R. Een gemenere versie, en een exclusievere versie ook want deze beperkte serie is gemaakt in samenwerking met Formule 1-piloot Fernando Alonso.

Na een herziening van zijn gamma rond drie versies (A110, S en GT), breidt Alpine het verder uit met een vierde variant, R gedoopt (voor ‘Radicale’). Deze neemt opnieuw de 2 liter-turbo van 300 pk van de S en GT, maar let vooral op zijn gewicht en zijn aerodynamica. Hij maakt gebruik van talrijke koolstofvezelelementen: motorkap, dak, spoiler... zelfs de velgen zijn van het lichte maar ultrasterke materiaal, net als het paneel dat de achterruit vervangt. Aan boord zijn ook kuipstoelen van koolstofvezel, voorzien van zespuntsgordels voor een racy toets.

Het resultaat is een gewichtsbesparing van 32 kilo en een totaalgewicht van slechts 1.082 kilo. Dit alles zorgt uiteraard voor betere prestaties. De acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt slechts 3,9 seconden, 0,3 seconden minder dan een Alpine A110 GT, en de topsnelheid stijgt met 10 km/u tot 285 km/u.

Fernando Alonso Limited Edition

De speciale serie beslaat maar 32 stuks, ontwikkeld in samenwerking met Fernando Alonso, een van de Formule 1-coureurs van het Alpine-team, tweevoudig wereldkampioen in 2005 en 2006. Deze krijgen de kleur Matte Racing Blue van de A522 Formule 1-auto, een gedeeltelijk gelakte voor- en achterklep (vergeleken met het ruwe carbon van de A110 R) en oranje remklauwen, een knipoog naar de kleuren van de coureur.

Details zoals de grijze velgen, de blauwe, oranje en gele vlag in de historische kleuren van de coureur op de raampjes achteraan en de handtekening van Fernando Alonso onder de lak herinneren aan deze unieke samenwerking en bieden verzamelaars meer exclusiviteit. Oranje is ook aan boord te vinden op de deurposten en de stuurwielnaaf, evenals de handtekening van de bestuurder geborduurd op de stoelen. Op de zonneklep is met een laser een zin gegraveerd die zijn filosofie kenmerkt: "Er is meer dan één weg naar de top van de berg".

Ten slotte kan het chassis dankzij een speciaal verstelsysteem gemakkelijk met 10 millimeter worden verlaagd, uitsluitend voor gebruik op het circuit. Tegelijkertijd wordt de stijfheid van de vering met 5% verhoogd. Met deze functie kunnen liefhebbers gemakkelijk de door Fernando gevalideerde baaninstelling vinden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in