Car-Pass steunt Nigel Bailly en gehandicapten met autosportambities

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Tijdens de laatste 24 uren van Spa eind juli is de Bentley Continental GT3 Art Car #107 niet onopgemerkt gebleven. De verlamde Belgische coureur Nigel Bailly nam er de start. Zijn grote sportieve en menselijke prestatie trok de aandacht van de Belgische vereniging Car-Pass, die de projecten van Nigel wilde steunen. Wij nemen je mee achter de schermen van deze samenwerking met een erg Belgische kleur.

Dit najaar overhandigde de vzw Car-Pass, die onder meer de reële kilometerstand van tweedehandsvoertuigen in België verzekert, een cheque van 5.000 euro aan Nigel Bailly en zijn vereniging YourGT. Nigel Bailly legt uit: "YourGT steunt de Association Sportive du Centre de Traumatologie et de Réadaptation (ASCTR). Deze middelen gaan dus volledig naar deze vereniging, die mensen met een handicap in staat stelt sport te beoefenen in competitieverband of als vrijetijdsbesteding. Elke persoon met beperkte mobiliteit heeft een coach en ondersteuning nodig om zich in een sport te kunnen ontwikkelen. Met deze cheque helpt Car-Pass ons om kwaliteitscoaching te bieden. Dank aan hen".

Wie wil, kan

Michel Peelman, ceo van Car-Pass, was onder de indruk toen hij de prestaties van Nigel Bailly in de laatste 24 uren van Spa zag: "Het was echt verbazingwekkend om te zien dat Nigel in staat was om de 24 uren van Spa met een zeer goed tempo te starten in vergelijking met de gentlemen-driver’s. Het is niet voor iedereen weggelegd om een auto tot het uiterste te drijven met alle bedieningselementen rond het stuur. Nigel rijdt alleen met zijn handen en armen. Hij is een voorbeeld voor alle mensen met een beperking, maar ook een voorbeeld van moed voor ons allemaal! Hij voegt eraan toe: "Waar een wil is, is een weg. Ik herinner me de lancering van Car-Pass in 2006: toen we een einde wilden maken aan de fraude met kilometertellers, geloofden sommige mensen niet in ons project. Maar het is ons gelukt. Nigel bleef erin geloven en ook hij slaagde. Daar hebben we veel respect voor. Daarom krijgt hij onze volledige steun.”

Nigel gaat door

Nigel Bailly van zijn kant blijft zijn dromen in de autosport waarmaken. Van 16 tot 18 september rijdt hij in het Duitse Hockenheim met de Bentley Continental GT3 Art Car voor de Ultimate Cup Series. De Belg hoopt in de toekomst terug te keren naar de 24 uren van Spa en waarom niet voor de tweede keer deelnemen aan de legendarische 24 uren van Le Mans...

Tags: Sport Bentley
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in