Op 80-jarige leeftijd gaat een voormalig autopiloot de uitdaging aan om in een Formule 1-wagen te rijden!

3w geleden

Christine Beckers, een voormalig Belgisch autocoureur, zal op Zolder in een Formule 1-wagen rijden in een poging een record te breken. Het evenement komt bovenop twee andere uitdagingen in Spa en Le Mans.

Christine Beckers, meerdere malen Belgisch kampioene, heeft haar leven gewijd aan de autosport, waardoor ze in verschillende raceauto's over de hele wereld heeft gereden. Alhoewel ze in de tachtig is, bezit de Belgische nog steeds een niet aflatende passie. Daarom heeft ze besloten om te proberen haar naam in het Guinness Book of Records te schrijven, door de oudste vrouw te worden die in een moderne Formule 1-wagen rijdt. Deze waanzinnige droom gaat uitkomen op 21 juli 2024 op het circuit van Zolder, aan het stuur van een Arrows BMW A8 voorheen bestuurd door Thierry Boutsen.

Drieluik voor een "autoveteraan”

Een F1-wagen besturen is al een hele prestatie, maar Christine Beckers heeft besloten het daar niet bij te laten. Er zijn nog twee andere evenementen gepland in Spa en op het Circuit du Mans om een trilogie te vormen. Tijdens de week van de 24 uren van Le Mans zal Christine achter het stuur van een Chevron B23 plaatsnemen om de vijftigste verjaardag van haar overwinning in de 2-litercategorie tijdens de Franse etmaalrace te vieren, toen met Yvette Fontaine en wijlen Marie Laurent. Om de vijftigste verjaardag van de overwinning van haar broer 'James' in de King's Cup tijdens de 24 uren van Spa te vieren, zal ze op 29 juni 2024 in de historische race voorafgaand aan de Belgische 24-urenrace van Spa rijden met een Alfa Romeo 2000GTV die versierd is zoals degene waarmee ze in 1974 reed.

Een opmerkelijk programma op 80-jarige leeftijd, nietwaar?

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in