Mercedes van legendarische piloot staat te koop

2j geleden

Deze 300 SL cabriolet werd in 1958 door Mercedes aan Juan Manuel Fangio geschonken. Hij neemt je mee in de tijd.

Fangio won 24 van de 51 grand prix waaraan hij deelnam. Een record dat nog steeds in steen gebeiteld staat! De Argentijn, die niet bang was om de dood te trotseren met al te krachtige auto's in evenementen waar veiligheid zo goed als onbestaande was, werd een legende binnen de autosport dankzij zijn uitzonderlijke rijkunsten.

In 1958 reed hij zijn laatste seizoen voor Mercedes. Om het einde van zijn carrière te vieren, schonk de Duitse fabrikant hem een lichtblauwe 300 SL cabriolet met een beige lederen interieur. De voormalige bestuurder hield deze auto voor de rest van zijn leven, en legde er 70.000 kilometer mee af.

Deze Mercedes, sinds 1986 tentoongesteld in een museum, wordt nu te koop aangeboden door RM Sotheby's. De auto is in originele staat gehouden en vertoont tekenen van slijtage, met name aan de stoelen, die zeker dienst hebben gedaan. Gezien zijn geschiedenis en illustere eigenaar, zou de 300 SL een hoge prijs moeten opbrengen. Als u geïnteresseerd bent, een bod kan nog tot 25 maart!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in