Inflatie en rente houden particuliere verkopen tegen

1w geleden

Hoewel het aantal registraties van nieuwe auto's in Europa in het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen, beginnen de aanhoudende inflatie en de hoge rente op de vraag te wegen, zo blijkt uit een analyse van Jato Dynamics.

Verontrustende tekenen

Ondanks een algemene stijging daalde het aantal inschrijvingen van nieuwe auto's in maart met 2,7% jaar-op-jaar. Felipe Munoz, wereldwijd analist bij Jato Dynamics, wijst erop dat onzekerheden in de regelgeving en hoge kosten het consumentenvertrouwen belemmeren. Gezien de onzekerheden rond elektrische voertuigen (EV's), kiezen veel consumenten nu voor hybride voertuigen (HEV's). Deze bieden een betaalbaarder en gevestigd alternatief, met voordelen zoals lagere aanschafkosten en een minder beperkende oplaadinfrastructuur.
Ondanks hun recente opmars zagen Chinese OEM's hun marktaandeel in maart stagneren, wat de algemene daling van de verkoop weerspiegelt. Economische en wettelijke uitdagingen hebben deze spelers op de Europese markt voor nieuwe auto's getroffen.

De onweerstaanbare Golf

De Volkswagen Golf maakte een opmerkelijke comeback als tweede meest geregistreerde auto in Europa in maart. Recente updates droegen bij aan een verkoopstijging van 43% ten opzichte van vorig jaar, wat duidt op aanhoudende interesse in dit iconische model.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in