Het circuit van Mettet opent een rijvaardigheidsschool

2w geleden | Laurent Zilli

Het Jules Tacheny-circuit is niet alleen een van de tempels van de Belgische motorsport, het ontwikkelt zich ook tot een centrum van uitmuntendheid voor autorijden. Voortaan is het circuit toegankelijk voor iedereen.

Op woensdag 24 april werd in aanwezigheid van Adrien Dolimont, Waals minister van Begroting en Financiën, het gloednieuwe Mettet XP ingehuldigd. Dit is in feite de nieuwe naam van het Jules Tacheny-circuit in Mettet, dat in zijn versie 3.0 evolueert naar een opleidings- en ontwikkelingscentrum gewijd aan verkeersveiligheid. Op het terrein van dit mekka van de motorsport kan iedereen zijn voordeel halen uit de kennis van ervaren instructeurs. Ze leren je hoe je een voertuig moet besturen, je verkrijgt een diepgaand inzicht in rijdynamiek en je leert anticiperen op potentiële gevaren op de weg.

Toegewijde partner

Dit nieuwe trainingscentrum kan ook rekenen op een partner die verkeersveiligheid heel serieus neemt: Coyote. "Ik ben heel blij met dit partnerschap met Coyote, want dit soort samenwerking zal ongetwijfeld bijdragen tot meer veiligheid op onze wegen", aldus Freddy Tacheny, voorzitter van het circuit van Mettet. Vincent Hébert, Managing Director van Coyote, voegt hieraan toe: "De veiligheid van automobilisten is onze verantwoordelijkheid en we zijn verheugd om deze rijschool te promoten als een middel om de rijopleiding te verbeteren. Want een betere beheersing van je voertuig betekent veiligere wegen.”

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in