Het Europees Parlement keurt de Euro 7-norm goed

2w geleden

Het Europees Parlement heeft de Euro 7-verordening goedgekeurd. Deze wet heeft als doel de uitstoot van voertuigen in Europa te verminderen en vervangt de huidige Euro 6-regelgeving. Hoewel deze norm strenge regels voor uitstoot bevat, is het de bedoeling dat deze dichter bij de realiteit van de sector ligt. Een belangrijke stap voorwaarts voor fabrikanten.

Het Europees Parlement heeft een belangrijke stap gezet door de Euro 7-norm goed te keuren, een essentiële regelgeving voor de Europese autosector. Deze nieuwe wet legt strengere regels op voor de uitstoot van auto's, bestelwagens, vrachtwagens en bussen en vervangt de Euro 6-norm voor lichte voertuigen en de VI-norm voor zware vrachtwagens. De wet heeft echter niet alleen betrekking op uitlaatgassen, maar ook op bandenslijtage en deeltjes die tijdens het gebruik door remmen worden uitgestoten.

Een ‘groen’ paspoort

Een van de belangrijke nieuwe kenmerken van deze norm is ook de introductie van een 'milieupaspoort' voor elk voertuig dat in de EU wordt geregistreerd. Dit paspoort zal informatie bevatten over de milieuprestaties van het voertuig, zoals de uitstoot van vervuilende stoffen, het brandstofverbruik en de elektrische actieradius.

Hoewel het Europees Parlement zijn goedkeuring heeft gegeven, blijft de definitieve goedkeuring van de Euro 7-norm in handen van de nationale ministers, die de overeenkomst nog formeel moeten goedkeuren in de Raad. Afgelopen december was er echter al een voorlopig akkoord bereikt tussen het Parlement en de Raad, wat het vooruitzicht op de goedkeuring van deze cruciale verordening voor de auto-industrie in Europa verhoogde.

 

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in