Genesis X Gran Berlinetta, stijl Jacky Ickx

2w geleden | Laurent Zilli

Deze sportieve concept van Genesis, afgelopen december virtueel gepresenteerd voor de game Gran Turismo, is nu werkelijkheid geworden, ter ere van de legendarische ambassadeur van het merk.

We hadden het er in februari al over. Genesis, het topmerk van Hyundai, heeft een zeer prestigieuze ambassadeur verwelkomd in de persoon van het Belgische autosporticoon Jacky Ickx, zesvoudig winnaar van de 24 uren van Le Mans, winnaar van de Paris-Dakar Rally en twee keer tweede in het F1-wereldkampioenschap. Voor zijn recente 'real-life'-verschijning, na een virtueel debuut, heeft de conceptuele sportauto van Genesis de Ickx-kleuren gekregen, met een donkerblauwe carrosserie, geaccentueerd door witte strepen, een thema dat is geïnspireerd op de helm van de piloot tijdens zijn carrière.

Hypercar-nummers

Voeg daar de gouden velgen aan toe en je hebt een opmerkelijke look voor deze concept, die slechts de speerpunt is van een toekomstig high-performance Genesis-gamma. Deze verschijning van de X Gran Berlinetta 'Ickx' onthulde ook iets meer over de aandrijflijn. Dit is geen elektrisch model, maar een hybride. Hij wordt aangedreven door een V6-benzine in het midden voorin, gecombineerd met een elektromotor van maar liefst 1.086 pk. Pure fantasie? Niet helemaal, want de geruchten dat het model in productie gaat worden steeds hardnekkiger...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in