Deze Ferrari is niet wat u denkt

1mnd geleden | Stephane Monsin

Een Britse carrosseriebouwer van Ferrari’s biedt de ultieme cockpit voor fans van racevideogames: een echte Ferrari 458!

Virtuele racegames bogen op een hechte gemeenschap van fans. Deze zijn bereid om een fortuin te betalen voor een racesimulator die de echte raceomstandigheden zo dicht mogelijk benadert: kuipstoelen, multifunctioneel stuurwiel, aluminium pedalen. Maar deze gespecialiseerde Ferrari-carrosseriebouwer heeft de ultieme opstelling bedacht: een echte Ferrari 458!

Deze levensechte virtuele race-Ferrari is gebaseerd op een echte 458, die uiteraard uitgebreid is getransformeerd. Niet in de laatste plaats in de cockpit, waar twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in hetzelfde voertuig, met een volledige dubbele cockpit. Sparco-kuipstoelen zijn gemonteerd op Next Level Racing Motion Platform V3-onderstellen voor het nabootsen van g-krachten en trillingen. De pedalen komen van Fanatec Clubsport en de stuurwielen zijn Thrustmaster TS-PC Ferrari Racing-exemplaren. Het Italiaanse bedrijf heeft ook alle overbodige onderdelen verwijderd: geen V8-motor achterin, geen remschijven. Deze zijn vervangen door simpele kartonnen prints, die een beetje grof zijn. Maar het klopt dat ze in dit geval geen nut hebben.

Grote configuratie

Kopers die geïnteresseerd zijn in deze ongewone simulator willen ongetwijfeld weten wat er allemaal in zit. Ontworpen om het iRacingspel te spelen op een virtualrealitybril, bestaat de on-boardconfiguratie uit een paar Sporting MSI X470 Gaming Plus-moederborden, twee GeForce RTX 2080-grafische kaarten met 16 GB Corsair Vengeance LPX-geheugen en AMD 7 2700X-processoren.

Deze buitengewone simulator werd uiteindelijk verkocht voor 32.750 pond (38.312 euro) bij Collecting Cars, waar hij werd geveild en waar je alle foto's kunt vinden.

https://collectingcars.com/for-sale/ferrari-458-racing-simulator

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in