De Pallas-afwerking maakt een comeback... bij DS Automobiles

1mnd geleden | Stephane Monsin

DS Automobiles ondervindt moeite om zich een plaats te veroveren in het topsegment en gaat zijn gamma vereenvoudigen door slechts twee afwerkingen te behouden. Een daarvan doet een van de iconische namen van de grote Citroëns van weleer, waarvan de DS de erfgenaam is, herleven: Pallas.

Deze terugkeer valt samen met de zestigste verjaardag van de afwerking, die voor het eerst verscheen op de DS van Citroën in 1964. De naam, geïnspireerd op de meest luxueuze vijfsterrenhotels, moet "Franse knowhow" belichamen, aldus het persbericht. Het zal echter de minder exclusieve van de twee afwerkingen in het nieuwe DS-gamma zijn. Aan de top van het gamma staat de afwerking Etoile, die "de hoogste titel weerspiegelt die sinds de 19de eeuw wordt toegekend aan dansers in de hiërarchie van het Nationaal ballet van de Parijse Opéra". Maar het is natuurlijk ook een knipoog naar de Place de l'Etoile, bovenaan de Champs-Elysées, waar de beroemde Arc de Triomphe troont.

"Pallas en Etoile zullen elk een specifieke badge dragen, met motieven geïnspireerd op de decoratieve kunsten. Pallas combineert op subtiele wijze de deur van een groots Parijs paleis met de historische as van Parijs (Arc de Triomphe du Carrousel, Obélisque de la Concorde, Arc de Triomphe en Arche de la Défense), terwijl Étoile een brede uitstraling van licht illustreert, versterkt door de twaalf lanen die samenkomen op Place Charles-de-Gaulle, tot 1970 bekend als Place de l'Étoile".

Het eerste model met deze nieuwe namen is de DS4, vanaf april dit jaar.

Tags: Insoliet DS
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in