Coyote en BE-Alert partner voor veiligheid

3w geleden | Laurent Zilli

Coyote Systems heeft zopas zijn lijst van partnerschappen met officiële instellingen uitgebreid, ten voordele van de veiligheid van de gebruikers. Coyote geeft meer en meer een brede betekenis aan het woord veiligheid.

Zonder te ontkennen dat de Coyote box en applicatie door het publiek worden gezien als een waarschuwingssysteem voor flitspalen, mag niet worden vergeten dat het bedrijf zijn diensten voortdurend uitbreidt ten behoeve van de verkeersveiligheid. Als bewijs hiervan was het AWSR (Agence wallonne de la sécurité routière) een van de eerste partners van Coyote Systems voor het delen en communiceren van potentiële gevaren onderweg. Sindsdien hebben instellingen zoals het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en zelfs de federale politie, hun krachten gebundeld met Coyote om de wegen veiliger te maken.

Veiligheid voor de burger

Maar sommigen hebben ingezien dat een gemeenschap van 1,6 miljoen gebruikers, die onmiddellijk belangrijke berichten kan ontvangen, een troef is die, veel verder gaat dan de verkeersveiligheid en die betrekking kan hebben op de veiligheid van de burgers. Dus na de provincies Namen en Waals-Brabant, die via Coyote al waarschuwingen kunnen versturen over gebeurtenissen van het grootste belang (chemische of terroristische gevaren of andere waarschuwingen), is het nu de beurt aan het nationale BE-Alert-systeem om hetzelfde soort partnerschap aan te gaan. Concreet zal een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken BE-Alert berichten kunnen lanceren via Coyote - lokaal of nationaal - met informatie over een noodsituatie en de maatregelen die genomen moeten worden om de veiligheid te garanderen. We hopen natuurlijk dat deze dienst zo weinig mogelijk gebruikt zal worden.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in