BMW XM Mystique Allure, ontworpen door Naomi

3w geleden | Laurent Zilli

In de marge van het Filmfestival van Cannes presenteerde BMW de XM Mystique Allure, de eerste 'Fashion Car'. Met andere woorden, de eerste auto geïnspireerd door de modewereld en ontworpen door het legendarische supermodel Naomi Campbell.

Het is een beetje vroeg voor de bewering dat BMW een nieuwe trend heeft aangeboord, maar onthou vooral dat het Beierse merk in 1975 het idee van de Art Cars lanceerde. Sindsdien hebben twintig wereldberoemde kunstenaars BMW-modellen omgetoverd tot unieke objecten en Art Cars zijn nu een traditie die vlotjes wordt geïmiteerd. Zijn we getuige van de geboorte van een nieuw, soortgelijk creatief spinsel?

Fluweel

We zullen zien wie leeft en wie sterft, maar deze XM Mystique Allure is zeker interessant. Het was een gewaagde zet om een vrij grote SUV te nemen en de bovenkant van de carrosserie te bekleden met paars fluweel, dat ook het hele passagierscompartiment van vloer tot plafond bedekt. Het onderste deel van de carrosserie was bedekt met ‘lovertjes’ (of ‘glitter’ voor niet-ingewijden) variërend van paars tot ultramarijn. Ons advies is om de auto koud te wassen, anders eindig je met een Smart. Alle gekheid op een stokje, het is heel goed denkbaar dat deze creatieve verkenning de eerste is in een nieuwe reeks. En waarom ook niet? Ter herinnering: dit was slechts een deel van het marketingplan om het Cannes Film Festival aan BMW te binden, want de fabrikant leverde ook 200 voertuigen om sterren en gasten rond te rijden.

Tags: Insoliet BMW
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in