BMW M: een halve eeuw jong!

1j geleden

Op 24 mei viert BMW's M divisie zijn vijftigste verjaardag en ter gelegenheid stelt het op het Concours d'Elegance in Villa d'Este, van 20 tot 22 mei, de M4 CSL voor.

Tegen het einde van het jaar zal BMW ook de XM lanceren, het eerste eigen model van de sportdivisie sinds de M1. Goed nieuws? Hangt ervan af, want het wordt een grote plug-inhybride SUV, lichtjaren vooruit op het CSL Homage concept.

Wél goed nieuws is dat het merk voor zijn 50ste verjaardag de langverwachte M4 CSL lanceert, de krachtigste, snelste en lichtste versie van de M4. Onder de motorkap zal deze waarschijnlijk gebruikmaken van de 3,0 liter-zescilindermotor met dubbele turbo van de M4 Competition, die 550 pk zou kunnen leveren, 40 pk meer dan de M4 Competition. Naast een aanzienlijke gewichtsvermindering zou de CSL ook een nieuwe ophanging en "grotere" remmen krijgen.

Tot slot zou volgens BMW Blog een eerbetoon aan de 3.0 CSL van de jaren 70 in de maak zijn. Mogelijks een kleine serie - 50 stuks uiteraard! - van een model geïnspireerd op de in 2015 gepresenteerde  concept car 3.0 CSL Tribute. Dit speciale jubileummodel zou gebaseerd zijn op de M4 CSL en zou 600 pk en 700 Nm krijgen. Volgens hetzelfde kanaal zou de prijs tussen 600.000 en 700.000 euro schommelen.

Tags: Insoliet BMW
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in