417 km/u op een Duitse snelweg in een Bugatti Chiron zonder boete

1j geleden

Dit is het verhaal van een Tsjechische miljardair, Bugatti-verzamelaar en snelheidsrecordhouder. Hij kwam oog in oog te staan met politieke correctheid en de publieke opinie, maar die laatste hebben hun grenzen.

Radim Passer is een rijke zakenman. Erg rijk. Zijn fortuin (op plaats nummer 33 op de wereldranglijst) stelt hem onder meer in staat zich Bugatti's te veroorloven waarin hij graag zijn "heldendaden" filmt, in dit geval zo hard mogelijk rijden op Duitse autosnelwegen waar de maximumsnelheid onbeperkt is.

In 2015 haalde hij 402,5 km/u in een Veyron. Maar dat was niet genoeg voor hem. Twee jaar later, deed hij het nog eens dunnetjes over. Missie volbracht, hij haalde 417 km/u... terwijl hij zichzelf filmde en de video uitzond op sociale netwerken. Dit veroorzaakte een probleem voor het Ministerie van Verkeer en de politie, die hem er op vermoedelijk paternalistische toon aan herinnerden dat "iedereen die aan het verkeer deelneemt zich zodanig moet gedragen dat geen andere persoon letsels oploopt, in gevaar wordt gebracht of hinder ondervindt dan in de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is".

Het was maar goed dat Radim alle nodige voorzorgsmaatregelen had genomen: hij was vóór 5 uur 's morgens vertrokken, toen de snelweg nog verlaten was en er nog voldoende daglicht was om veilig te rijden, en hij had "verkenners" langs zijn route gepland om hem voor elk mogelijk gevaar te waarschuwen. Uiteindelijk werd de zaak na een aantal weken onderzoek gesloten omdat was vastgesteld dat de bestuurder geen overtreding had begaan. Een sanctie blijft dus uit.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in