Volvo bevestigt de komst van een monovolume

6mnd geleden | Laurent Zilli

Het hing al een tijdje in de lucht en een paar teaserafbeeldingen bevestigen het nu: het Volvo-gamma verwelkomt binnenkort de EM90, een 100% elektrische MPV die is afgeleid van een Chinees model.

In januari berichtten we over een hypothetisch Volvo-project met een monovolume uit het topsegment. Het 'gerucht' was accuraat. Zo deed het al de ronde dat dit model de Zweedse herinterpretatie zou zijn van de 009, een model van Volvo's Chinese zustermerk Zeekr. De pas gepubliceerde, nog steeds in mysterie gehulde afbeeldingen bevestigen dit allemaal.

EM90

We weten zelfs de naam van het model: de EM90, waarbij het nummer duidelijk aangeeft dat deze monovolume zijn plaats zal innemen in de top van het gamma, naast de SUV EX90. Op de foto's zien we een vierkant silhouet en forse afmetingen (waarschijnlijk ongeveer 5,2 meter lang, net als de Zeekr), waardoor er tot zeven passagiers aan boord kunnen. We zien ook de grille met het verlichte Volvo-logo en de lichtsignalen voor en achter. We hoeven niet lang meer te wachten op meer info, want Volvo kondigt aan dat de officiële presentatie op 12 november plaatsvindt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in