Geely lanceert nog een nieuw merk in Europa

1j geleden | Stephane Monsin

Na Volvo, Lynk&Co, Polestar, Lotus en Smart voegt de Geely-groep een nieuw merk toe aan zijn Europese arsenaal: Zeekr. Het wordt gepositioneerd als premium en bestaat momenteel uit slechts één model, de 001 SUV/shooting brake. In de komende jaren volgt een heel Europees gamma.

De Chinese groep Geely maakt beslist veel tamtam in het Europese autolandschap. De eigenaar van Volvo, Polestar en meerderheidsaandeelhouder van Lotus en Smart, is onlangs een partnerschap aangegaan met Renault in de joint venture Horse. Lynk&Co verdeelt zijn eigen merk in Europa, maar daar stoppen de ambities zeker niet. Op het oude continent staat de komst gepland van een van zijn andere merken: Zeekr.

Nieuw Chinees anti-Tesla

Het 100% elektrische Zeekr is gepositioneerd in het topsegment, met Tesla in het vizier. Hun enige model op dit moment is de 001, een mix tussen een SUV en een shooting brake die zal worden gepositioneerd tegenover de Model Y en Model 3. Hij claimt een bereik tot 1.000 kilometer (Chinese homologatiecycli), dankzij een nieuwe generatie batterij van CATL. De Zeekr 001 is tot op de tanden uitgerust en zeer goed afgewerkt. Hij zal opnieuw het argument van de kwaliteit/prijsverhouding, dat de Chinese fabrikanten na aan het hart ligt, gebruiken. Andere modellen zouden volgen, als deel van de expansie in Europa, maar niet de 008-minivan. Dat tweede model, onlangs onthuld, komt enkel in 2023 in China op de markt.

Zeekr zal aanvankelijk in de Scandinavische landen en vervolgens in West-Europa worden gedistribueerd. België en Frankrijk volgen na Duitsland.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in