Volgens Europese autofabrikanten groeit het marktaandeel van elektrische auto's tegen 2024 met meer dan 40%

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Terwijl elektrische auto's dit jaar naar verwachting goed zullen zijn voor ongeveer 14% van de verkopen in Europa, zal hun marktaandeel volgend jaar stijgen naar 20%. Dat is één auto op de vijf, volgens voorspellingen van Europese autofabrikanten.

Volgens ACEA, de Europese vereniging van autofabrikanten, zal het aandeel van elektrische auto's tegen 2024 met 43% stijgen, terwijl de totale markt naar verwachting met niet meer dan 2,5% zal groeien. Dit is volgens Luca de Meo, voorzitter van de vereniging, die deze drastische toename wijt aan kleine, betaalbare elektrische modellen. De Meo, die ook baas is van Renault, dat eind 2024 zijn elektrische R5 E-Tech op de markt brengt, ziet een groot potentieel voor zijn nieuwe model en noemt ook de nieuwe Citroën ë-C3 en de toekomstige ID.2, die de markt aanzienlijk zouden moeten doen groeien.

Als de voorspellingen juist blijken, zouden elektrische auto's volgend jaar goed moeten zijn voor 2,14 miljoen verkopen, of 20% van de verwachte 10,7 miljoen nieuwe voertuigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in