Volgend jaar een verdubbeling van de actieradius van elektrische auto's?

1j geleden | Nicolas Morlet

CATL, een van de belangrijkste leveranciers van batterijcellen voor elektrische auto's, heeft zijn nieuwe generatie batterijen gepresenteerd. Deze zullen het bereik verdubbelen voor dezelfde capaciteit!

De technologie van elektrische wagens evolueert even snel als hun marktaandeel. Er gaat geen dag voorbij zonder dat een fabrikant een nieuwe technologie aankondigt die kostbare kilometers gaat besparen. Maar de aankondiging van CATL zou wel eens een revolutie op de markt kunnen betekenen. De Chinese fabrikant heeft een nieuwe generatie cellen aangekondigd met een dubbele energiedichtheid.

Terwijl de beste batterijen op dit gebied tot nu toe rond de 250 Wh/kg lagen, heeft de nieuwe generatie CATL-cellen 500 Wh/kg! De voordelen liggen dus voor de hand: met dezelfde batterij kan de actieradius worden verdubbeld. Of, omgekeerd, zou het gewicht van de batterij (die ongeveer 30% van het gewicht van een elektrische auto uitmaakt) kunnen worden gehalveerd met behoud van hetzelfde bereik als momenteel wordt aangeboden.

Het is nog niet bekend wanneer deze technologie in onze voertuigen te vinden zal zijn, maar CATL heeft aangekondigd dat ze dit jaar in productie gaat. In de loop van volgend jaar kunnen we de eerste concrete toepassingen verwachten.

Voor elektrische vliegtuigen?

Terwijl de voordelen voor de auto duidelijk lijken, wil CATL met deze nieuwe technologie nieuwe horizonten openen in de burgerluchtvaart. "Momenteel werkt CATL samen met partners aan de ontwikkeling van elektrische passagiersvliegtuigen en past het bedrijf luchtvaartnormen en tests toe in overeenstemming met de veiligheids- en kwaliteitseisen voor de luchtvaart", aldus het bedrijf in zijn persbericht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in