Tesla stapt af van het rechtse stuur, maar biedt een alternatief

10mnd geleden | Laurent Zilli

Tesla kondigde onlangs aan te stoppen met de productie van Model X- en Model S-auto's met een stuur aan de rechterkant. Maar Tesla wordt inventief om klanten te helpen "die aan de verkeerde kant rijden".

Of het nu tijdverspilling of geldverspilling is, de Amerikaanse elektrische autogigant heeft besloten om zijn Model X en Model S enkel te voorzien voor linksrijdend verkeer, als onderdeel van haar streven om "de productie en kwaliteit te verbeteren". Britse, Japanse, Australische en andere bestuurders van deze modellen, die slechts 5% van de wereldwijde verkoop vertegenwoordigen, zullen zich dus moeten aanpassen aan het stuur links. De beslissing heeft natuurlijk reacties uitgelokt van internetgebruikers, maar vooral van de concurrentie. Ford, bijvoorbeeld, wees al snel met een vleugje humor op de beschikbaarheid van de nieuwe Mustang Mach-e met het stuur aan de rechterkant.

Voor elk probleem een oplossing

Voortaan hebben Tesla-rijders een lange arm dankzij 'The Reacher', een uitschuifbare klem die kan worden gebruikt om de complicaties van deze beslissing te overwinnen. Het enige wat je hoeft te doen is je arm uitsteken en richten om parkeerkaartjes of de bestelling bij de drive-thru van een fastfood te knijpen. Ondanks de aantrekkelijke verpakking is het niet zeker dat kopers helemaal tevreden zullen zijn met hun nieuwe Tesla, waar ze al maanden op wachten en die soms wel 100.000 euro kost. Maar als de uitschuifbare arm hen niet overtuigt, kunnen kopers hun bestelling annuleren of overstappen op een ander model. Het gerucht gaat dat Tesla een korting van ongeveer 2.000 pond biedt aan degenen die willen overstappen op een Model 3 of Y. Tenzij deze tongue-in-cheekoplossing ervoor zorgt dat ze willen overstappen naar een andere merk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in