Te koop: inkooporder Bugatti aan dubbele prijs

3mnd geleden | Laurent Zilli

Heb je de kans gemist om een van de 99 Bugatti Mistrals te kopen? Dan heb je geluk, want blijkbaar heeft een klant zich net bedacht en verkoopt hij zijn 'productieslot' door.

In de wereld van hyperexclusieve auto's koop je niet alleen de auto, je koopt een 'productieslot'. Een slot dat vroeg of laat valt in de chronologie van auto's die maar één voor één worden geproduceerd. Dit betekent dat je, afhankelijk van de kwaliteit van je relatie met Bugatti, eerder of later geleverd krijgt. In dit geval moet de verkoper een goede Bugatti-klant zijn, want de deal gaat uit van levering over vier maanden, ook al is de productie van deze ultragelimiteerde serie begin 2024 nog maar net begonnen. En aan dit korte wachten hangt duidelijk een prijskaartje.

Enorme toegevoegde waarde

Was het vanwege financiële problemen of omdat hij gewoon van gedachten was veranderd dat de klant besloot zijn slot te verkopen, met name via een eenvoudige rubrieksadvertentie op een Duitse website? Oorspronkelijk was de Bugatti Mistral W16, de nieuwste variant van de Chiron-familie en de allerlaatste Bugatti die gebruikmaakt van de legendarische W16-quadturbomotor van zo'n 1.500 pk, geprijsd op 5 miljoen euro. De verkoper vraagt meer dan 8,5 miljoen euro voor zijn 'aankooporder'. En het verhaal zegt niet of de nieuwe koper de configuratie zal kunnen aanpassen, of dat hij het zal moeten doen met wat de eerste koper configureerde. Laten we hopen dat hij niet gekozen heeft voor een interieur dat appelgroen met fuchsia combineert...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in