Skoda teast vernieuwde Octavia

3mnd geleden | Laurent Zilli

2024 wordt een druk jaar voor Skoda. Naast het debuut van de nieuwe Superb en Kodiaq, zal ook de Octavia een mid-career opfrisbeurt krijgen.

Het Tsjechische merk heeft een video van 16 seconden gepubliceerd (zie hieronder of klik hier) waarin de komst van de vernieuwde Octavia wordt aangekondigd. Het mysterie lost zich niet op, want de enige veranderingen die we kunnen spotten zijn een verlicht logo en opnieuw ontworpen koplampen, met een lichtsignatuur die 'uit het frame stapt' om de auto een zeer assertieve uitstraling te geven. Afgezien daarvan hebben we van insiders vernomen dat het grootste deel van de wijzigingen binnenin plaatsvinden. De Octavia treedt in de voetsporen van de Superb en Kodiaq, met een hoger technologieniveau, grote schermen en nog steeds genoeg knoppen om de ergonomie bevredigend te houden.

Skoda Octavia 2024: veilige haven

Qua aandrijflijnen zou er niets moeten veranderen, met een aanbod dat benzine, diesel, mild hybride en oplaadbare hybride blijft omvatten. Laten we niet vergeten dat de Octavia, en Skoda in het algemeen, een rol te spelen heeft binnen de VW-groep. Tussen de geplande verdwijning van de Seat-modellen, de sportieve oriëntatie van Cupra, en VW's elektrische oriëntatie die je bijna doet vergeten dat er nog klassieke bij in de dealers staan, zou Skoda het thermische toevluchtsoord kunnen worden voor degenen die niet klaar zijn voor iets anders, en zo uitgroeien tot de 'ruggengraat' van de groep. Wie zal het halen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in