Skoda Fabia: klein vanbuiten, groot vanbinnen

3j geleden

De nieuwe generatie van de compacte Skoda zal ruimer en sportiever zijn volgens het merk. Vlak voor de officiële lancering zijn meer details bekend.

 

De Skoda Fabia gebruikt de technische basis van de jongste Volkswagen Polo en neemt dus ook zijn grotere dimensies over. In de lengte wint hij 11 centimeter, in de breedte 5 centimeter. Er is dus veel meer binnenruimte, al moet Skoda de officiële cijfers nog vrijgeven.

Wat we voorlopig wel al weten is dat het koffervolume 50 liter meer kan slikken, goed voor een totaal van 380 liter. Verder onthult Skoda dat het motorengamma zal bestaan uit 5 benzinemotoren, met vermogens die variëren van 65 tot 150 pk. De DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling zal beschikbaar zijn op de 1.0 TSI met 110 pk en de 1.5 TSI met 150 pk.

Voor een lager brandstofverbruik werd ook de stroomlijn van de Fabia gunstiger. Standaard is hij uitgerust met LED-verlichting. Op de optielijst staan veiligheidsvoorzieningen zoals parkeerhulp of een Travel Assist die semi-autonoom mogelijk maakt. Tenslotte kondigt Skoda enkele slimme kleine extra's aan, zoals vakken voor smartphones achter de voorstoelen of opbergruimtes in de koffer.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in