Sixt gaat Tesla-auto's met fikse korting verkopen

4mnd geleden | Nicolas Morlet

De reparatiekosten van elektrische auto's zijn weer in het nieuws. Deze keer is het verhuurbedrijf Sixt die met de vinger wijst. Het probleem komt bovenop de scherpe waardedaling van zijn vloot Tesla's na de recente prijsverlaging van de fabrikant, die Sixt van plan is te verkopen.

Enkele weken na Hertz is het nu de beurt aan Sixt om zijn teleurstelling te uiten over zijn Tesla-vloot. Het verhuurbedrijf is vooral kritisch over de recente prijsverlaging voor nieuwe Model 3- en Model Y-voertuigen, die een grote impact uitoefent op de restwaarde van zijn voertuigen. Dit negatieve effect wordt nog versterkt door de hogere reparatiekosten voor elektrische auto's in vergelijking met hun verbrandingsequivalenten. Deze argumenten bevestigen die van de eerder genoemde concurrent, die in oktober schatte dat de prijsverlagingen van Tesla de restwaarde met een derde had verminderd.

Sixt is echter nog steeds van plan om 90% van zijn gamma in Europa te elektrificeren tegen het einde van het decennium, volgens een woordvoerder die werd geïnterviewd door Automotive News Europe. Maar waarschijnlijk met andere modellen dan die van Elon Musk, natuurlijk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in