SUV-kuur moet Toyota Aygo op de been houden

3j geleden | Nicolas Morlet

De meeste automerken stoppen met hun stadswagens omwille van hun lage rentabiliteit. Toyota geeft niet op en kondigt de vervanger van zijn Aygo aan. Zoals het studiemodel X Prologue toont wil de stadswagen met een SUV-recept nieuwe harten veroveren.

 

Na de aankondiging eerder deze maand volgt nu ook de bevestiging. Met de Aygo X Prologue geeft Toyota ons al een vrij gedetailleerde rendering die toont hoe zijn toekomstige stadsauto er zal uitzien. We mogen ook al weten dat de Aygo zijn platform zal delen met de nieuwste Yaris. Plausibel daarom is dat het autootje een kleine benzine of zelfs een compacte hybride motor krijgt. Een elektrische variant lijkt uitgesloten.

Stilistisch sluit de Aygo X Prologue mooi aan bij de recente ontwerpen van het merk: een zeer assertieve lijn, brede schouders en geprononceerde wielkasten, hier met zwarte beschermers als accenten. Van de huidige Aygo neemt de concept de speciale achterklep over. Ze wordt gevormd door één enkele ruit en loopt door tot aan de bumper. Toyota benadrukt dat de Aygo "ontworpen is in Europa voor Europeanen".

 

 

De Aygo X Prologue mikt met zijn achterop geïntegreerde fietsdrager op hobbyisten en met zijn action-cams in de achteruitkijkspiegels, die de mooiste momenten onderweg vastleggen en delen, op het jeugdige volkje. Het interieur blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

De nieuwe Aygo wordt een Toyota pur sang en krijgt niet langer broertjes bij PSA (Citroën C1 en Peugeot 108) zoals dat twee generaties het geval was. De lancering wordt verwacht voor begin volgend jaar.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in