Rolls-Royce Droptail "La Rose Noire", een van vier

8mnd geleden | Laurent Zilli

Van de vele spectaculaire auto's die tijdens de Monterey Car Week zijn onthuld, is deze Rolls-Royce, die op verzoek van een paar klanten op maat is gebouwd en een waarde heeft van... 25 miljoen euro, zeker niet de minst bijzondere.

Ferrari, Lamborghini en Aston Martin produceren allemaal unieke of bijna unieke modellen, met een speciale carrosserie, op verzoek van rijke klanten. We stellen ze meerdere keren per jaar aan je voor. Bij Rolls-Royce is het veel zeldzamer. En veel duurder. De laatste keer was in mei 2021, met de Boat Tail, een ongelooflijke 5,9 meter lange cabriolet waarvan het achterste gedeelte geïnspireerd was op de wereld van jachten en omgetoverd tot een terras met een koelkast, kleine zitjes en een parasol. De Rolls-Royce Boat Tail werd in drie exemplaren geproduceerd en getaxeerd op ongeveer 23 miljoen euro. De nieuwste creatie van het merk is iets minder zeldzaam, maar wellicht duurder.

La Rose Noire

De fabrikant presenteert de eerste interpretatie van zijn Droptail, een ultra-exclusieve auto die in vier exemplaren zal worden geproduceerd. De auto is 'La Rose Noire' gedoopt, een naam die staat voor de personalisatiekeuzes van het koppel dat de opdracht gaf voor de auto. Nogmaals, het is een enorme tweezitscabriolet, met een koolstofvezel dak dat kan worden verwijderd in plaats van neergeklapt. Eenmaal dat gebeurd is het interieur te bewonderen in twee tinten rood leer (True Love en Mystery) en een dashboard dat bestaat uit meer dan 1.600 stukjes inlegwerk, met in het midden een Audemars Piguet-horloge. En het is een horloge, want het kan uit de behuizing worden gehaald en om de pols worden gedragen. Het exterieur van de auto is duidelijk exclusief van begin tot eind, want geen enkel carrosserie-element wordt gedeeld met enig ander model in het gamma. De kleur is een mix van dezelfde roodtinten als het interieur en is ontworpen om volledig zwart te lijken in bepaalde lichtomstandigheden. En om alles voort te bewegen is er nog geen sprake van de elektrische aandrijflijn van de Spectre. Dit is nog steeds de 'goede oude' 600 pk sterke 6,75 liter-V12 met dubbele turbo.

Rolls-Royce doet zijn reputatie van discretie alle eer aan en onthult noch de prijs van de auto noch de namen van de opdrachtgevers. Maar het gerucht gaat dat het prijskaartje rond de 25 miljoen euro schommelt. De Britse media menen te weten dat de kopers de Franse keizers van de luxe zouden zijn: Bernard Arnault, baas van LVMH, en zijn vrouw Hélène Mercier-Arnault. Maar dit is maar een gok.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in