Renault plaagt met een "Captur XL"

2mnd geleden | Laurent Zilli

Vind je ook niet dat er iets ontbreekt in het Renault-assortiment ? Maar natuurlijk: een SUV, uiteraard. Maar maak je geen zorgen, hij komt er snel aan.

We maken een grapje, maar het feit blijft bestaan: klanten willen meer dan ooit een SUV, en als je kijkt naar de Renault-catalogus, is er inderdaad een gat tussen de kleine Captur en de royale Austral. De Arkana, zeg je? Mmmja, maar zijn Fastback carrosserie plaatst hem eerder in een aparte niche. Dit gat zal dus worden opgevuld met een model dat Renault volgende lente zal onthullen: de Symbioz.

Hybride

Als deze naam je bekend voorkomt, heb je gelijk. Het is een soort traditie bij Renault: namen van oude conceptauto's (in dit geval, een showcar uit 2017) worden vaak gebruikt voor productievoertuigen, die niet noodzakelijkerwijs een verband houden met het oorspronkelijke concept. De Symbioz wordt dus een SUV van het C-segment, gepositioneerd tussen de twee eerder genoemde modellen. En zelfs heel precies gepositioneerd, want met zijn 4,41 m is hij 8 cm langer dan de Captur, en 10 cm korter dan de Austral. Hij zal worden uitgerust met het inmiddels bekende 145 pk hybride systeem, gebaseerd op een 1.6-liter benzinemotor. Renault spreekt van een gewicht van 1.500 kilo, wat voor de categorie best interessante verbruikscijfers zou moeten opleveren. Afspraak in de lente voor alle afbeeldingen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in