Renault en VW bundelen krachten tegen Chinezen in strijd om betaalbare elektrische auto's

4mnd geleden | Nicolas Morlet

Renault en Volkswagen hebben zich beide gemengd in de race om betaalbare elektrische auto's en overwegen hun krachten te bundelen om hun ontwikkelingskosten te verlagen, aldus het Duitse zakenblad Handelsblatt. Een manier om zich concurrentiëler op te stellen tegenover de dreiging van Chinese fabrikanten.

Volgens het dagblad is Volkswagen, dat het moeilijk heeft op de markt voor elektrische auto's, op zoek naar een partner om een gemeenschappelijk platform te ontwikkelen waarop elektrische auto's "voor 20.000 euro" kunnen worden gebouwd. Het doel is om 200.000 tot 250.000 eenheden per jaar te produceren. De Duitse groep zou in gesprek zijn met Renault, dat onlangs een revival van de Twingo in deze prijsklasse onthulde. Naar verluidt bevinden de onderhandelingen zich nog "in een zeer vroeg stadium" en zijn daarom nog veel te prematuur om officieel te worden gemaakt door de twee fabrikanten.

Terwijl we wachten op de uitkomst van deze onderhandelingen, moeten we niet vergeten dat de twee groepen van plan zijn om zeer binnenkort elektrische auto's "van 25.000 euro" op de markt te brengen: de nieuwe Renault R5 in 2024 voor de ene, en de ID.2 in 2025 voor de andere.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in