De Renault Twingo is toch niet dood!

5mnd geleden | Nicolas Morlet

Renault had het einde van de Twingo aangekondigd na de huidige generatie, maar keert nu op zijn stappen terug. Er komt inderdaad een nieuwe generatie, in de vorm van een neo-retro herinterpretatie van het origineel.

Het was Luca De Meo zelf die de toekomstige Twingo onthulde tijdens de presentatie van Ampère, de afdeling van de fabrikant verantwoordelijk voor elektrische voertuigen en ecosystemen. Het model doet de lijnen van de eerste generatie herleven. Hoewel de nieuweling veel groter zal zijn en achterdeuren toevoegt - die op de concept in tegengestelde richting lijken te openen - is de allure van de originele Twingo sterk aanwezig. De ronde LED-koplampen, de afgeronde vorm en zelfs de luchtinlaat op de motorkap zijn allemaal aanwezig.

Elektrisch voor minder dan € 20.000

Deze vierde generatie, die in 2026 wordt verwacht, zal natuurlijk elektrisch zijn. En het zou een grote hit moeten worden qua prijs, want de heer De Meo heeft beloofd dat hij minder dan 20.000 euro zal kosten! Dit betekent dat hij het zal opnemen tegen het toekomstige instapmodel van de Citroën ë-C3, waarvan ook is aangekondigd dat hij onder dit symbolische plafond zal vallen. En hij komt onder de toekomstige elektrische R5 te staan, die naar verwachting rond de 25.000 euro gaat kosten. Voor deze prijs zullen de batterijen uiteraard een beperkte capaciteit hebben. Maar om een fatsoenlijke actieradius te garanderen, zal de stadsauto kunnen vertrouwen op zijn bijzonder lage brandstofverbruik, aangekondigd op slechts 10 kWh/100 km.

Afwachten dus, de betaalbare elektrische auto lijkt er echt aan te komen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in