Opel blaast de Frontera nieuw leven in

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Historische namen zijn tegenwoordig helemaal in bij autofabrikanten! Ook Opel doet mee, want zijn volgende SUV zal de naam Frontera doen herleven, een verwijzing naar de eerste offroader van het merk uit de jaren 90.

Renault R4 en R5, Fiat 600 maar ook Ford Puma en Lancia Delta: fabrikanten grijpen graag terug naar de namen van hun vergane glorie om hun nieuwe modellen te dopen, in de hoop te kunnen inspelen op de nostalgie van klanten om de carrièrestart te vergemakkelijken. Opel had de historische naam al geprobeerd in 2021 met de restomod van de Manta. Maar dat was een eenmalig concept. Met de naam Frontera gaat het om een productiemodel. 

Een SUV natuurlijk, die voor één keer in de geest ligt van het model waarvan hij de naam aanneemt. Opel zegt er nog niet veel over. Het enige wat we weten is dat hij dit jaar nog op de markt komt en dat hij in een 100% elektrische versie zal worden aangeboden. Hoewel de eerste onthulde afbeelding een vrij massieve auto laat zien, zal hij de Grandland niet vervangen, want het persbericht kondigt aan dat hij nog dit jaar zal worden gelanceerd, ook in elektrische vorm. Logischerwijs wordt het een neefje van de nieuwe Peugeot 3008. De Frontera wordt gepositioneerd "in het hart van de markt". Hij kan daarom worden gezien als vervanger van de Crossland, halverwege tussen de Mokka en de Grandland in het gamma.

Qua styling "zal hij een vernieuwde en robuuste interpretatie van Opels pure en gedurfde designfilosofie presenteren en het eerste productiemodel van het Duitse merk zijn met de nieuwe 'Blitz' - de naam van het logo van het merk".

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in