Nissan onthult een eerste glimp van de toekomstige Micra

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Nissan heeft de 20-23 conceptauto onthuld om de 20ste verjaardag van de Europese designstudio in Londen te vieren. Een "stedelijk en sportief" model dat, als je tussen de regels door kunt lezen, hint naar de volgende generatie Micra.

Natuurlijk zul je dit concept nooit in zijn huidige vorm op straat zien verschijnen. Met zijn enorme wielkasten, XXL-zijschorten en gigantische spoiler ziet hij eruit alsof hij net van een racecircuit is ontsnapt. Aan de andere kant zijn de proporties, de uitgewerkte zijkanten en de LED-strips die gigantische ronde koplampen vormen allemaal elementen die terug te vinden zouden moeten zijn op de toekomstige stadsauto van Nissan, de Micra, als we afgaan op de vorige teaser die door het merk is onthuld. Aan de andere kant is het moeilijk om een glimp op te vangen van wat er te zien zal zijn in het interieur, dat nog conceptueler is dan het exterieur, met een Formule 1-stuur, kuipstoelen en "metalen balken" - in de woorden van de fabrikant - die de ruggengraat van de auto vormen. Het passagierscompartiment is toegankelijk via vlinderdeuren (die verticaal openen), die niet behouden zullen blijven wanneer de auto in productie gaat.

Nieuwe Micra: wat weten we al?

De productie van de huidige Micra eindigde afgelopen juli in de fabriek in het Franse Flins, waar hij naast de Renault Clio werd geproduceerd. De volgende Micra komt er in 2025 aan en zal van productielocatie veranderen, waarbij de huidige fabriek wordt omgebouwd tot een reconditioneringscentrum voor gebruikte auto's. Dit is Renaults manier om het tijdperk van de circulaire economie in te gaan.

Wat de Micra betreft: dit keer zal het een technische kloon van de Renault 5 worden. Er is nog niets bevestigd over het vermogen en de actieradius, maar volgens bronnen zijn er twee versies gepland, met vermogens tussen 125 en 150 pk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in