Mercedes EQT: meer dan een Kangoo met een ster?

2j geleden | Nicolas Morlet

Mercedes stelt de EQT voor, een concept dat hint naar de feitelijke opvolger van de Citan in het gamma. Maar deze keer houdt de Duitse fabrikant de touwtjes strakker in handen.

 

"Deze concept leunt heel dicht aan bij het seriemodel" aldus Marcus Breitschwerdt, directeur van Mercedes-Benz Vans. De EQT-concept huldigt de grondbeginselen van de minivan, namelijk veel binnenruimte en een uitstekende modulariteit. De nadruk ligt op "gezinnen en mensen die hun vrije tijd graag buiten doorbrengen".

Dit concept heeft zeven zitplaatsen en op de tweede rij kunnen drie autostoelen naast elkaar worden geïnstalleerd. Het interieur baadt in het licht dankzij een panoramisch dak en onder de bagageruimte is er ruimte om een elektrisch longboard op te bergen (of iets anders van die grootte...)

 

 

Zuivere Mercedes

Mercedes heeft zijn les geleerd uit de mislukking van de Citan (althans in zijn burgerlijke versie), die volgend jaar zal worden vervangen door de T-klasse met als elektrische variant de EQT. Het model wordt nog steeds in Maubeuge gebouwd naast de Renault Kangoo, maar deze keer moet het een "echte" Mercedes worden. Aan boord en aan de buitenkant verschilt hij sterk van zijn neef met een gepolijstere look dankzij het alomtegenwoordige chroom, het nieuwe interieur aangekleed met high-endmaterialen of zijn multimediasysteem MBUX. Ook de koplamp en grille uit één stuk en de lichtstrip over de hele breedte achteraan, zijn kenmerkend voor de elektrische EQ-modellen.

 

 

Elektrisch

Ja, deze concept is natuurlijk elektrisch, maar de gegevens ervan zijn nog niet bekendgemaakt. Ter informatie: de nieuwe Kangoo Electric heeft een motor van 75 kW en een batterij van 44 kWh voor een actieradius van 265 kilometer. Het valt nog te bezien of dit rapport door de Duitse fabrikant als voldoende wordt geacht.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in