Lexus onthult een luxe-MPV als tegenhanger van de Mercedes V-Klasse in Europa

1j geleden | Nicolas Morlet

Terwijl gezegd werd dat het segment van de MPV op sterven na dood was, lijkt het opnieuw in beweging, met de komst van spelers die in deze niche niet verwacht werden. Dit is het geval bij Lexus, dat zojuist in Shanghai de LM, "Luxury Mover", heeft gepresenteerd, die volgend jaar in Europa op de markt komt.

De LM is een gloednieuw model voor Lexus, dat "het comfort van een limousine in een minivanformaat" wil bieden. De stijl van het exterieur valt op, gekenmerkt door die enorme grille die de hele hoogte van de voorkant overspant.

48 duim groot scherm!

Maar het is het interieur dat deze LM uniek maakt. De achterpassagiers hebben twee individuele stoelen met meerdere verstelmogelijkheden en een persoonlijk bedieningspaneel om alle comfortfuncties te bedienen, van airconditioning tot zonwering en massage natuurlijk. Bovendien zijn de stoelen uitgerust met temperatuursensoren waarmee de verwarming en ventilatie op verschillende punten individueel kunnen worden ingesteld, zodat het lichaam van de inzittenden op de ideale temperatuur blijft.

De achterpassagiers reizen in alle comfort en genieten van hun favoriete multimediacontent op het 48 duim grote scherm, dat wordt afgespeeld door een Mark Levinson 3D-audiosysteem met 23 luidsprekers. Voor nog meer gemoedsrust is er bovendien een systeem dat buitengeluiden weert.

De bestuurdersstoel is conventioneler, met twee grote schermen, en nog steeds een opmerkelijke bouwkwaliteit die andere topmodellen van Lexus waardig is.

Redelijker

Deze ultrapremium versie zal zeker in de smaak vallen bij rijke kopers in Azië, vooral in China en Japan. Maar in Europa zullen kopers waarschijnlijk de voorkeur geven aan de meer traditionele zevenzitsconfiguratie. Met name taxichauffeurs en vips, die waarschijnlijk de meerderheid van de klantenkring zullen vormen.

Hybride, natuurlijk

Deze Lexus LM zal alleen worden aangeboden in de versie 350h, met een klassieke hybride motor. Een 2,5 liter-motor die we al kennen onder de motorkap van de NX en RX, die 250 pk ontwikkelt en zijn vermogen naar alle vier de wielen stuurt.

De prijs en de datum van het Europese debuut worden later bekendgemaakt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in