Lexus LF-Z , zo ziet 2025 eruit

3j geleden

De Lexus LF-Z Electrified is een ultramoderne cross-over met een elektromotor en intelligente vierwielaandrijving. Het gaat nog om een concept.

 

Met slechts één volledig elektrisch model (de UX 300e) gaat Lexus zich heviger in de strijd om de elektrische auto werpen. Het presenteert de LF-Z Electrified concept, een voorbode van hoe hun auto's er zullen uitzien vanaf 2025.

Het ontwerp is zeer modern en gestroomlijnd, een kenmerk dat zowel voor het exterieur als het interieur geldt. Net als bij de aankomende Tesla Model S heeft de bestuurder een half stuurwiel en een dashboard dat naar de bestuurder is gericht. Een enorm panoramisch dak brengt licht in de cabine en kan worden verduisterd als de zon te sterk schijnt.

De elektrische motor bevindt zich op de achteras en ontwikkelt 544 pk en 700 Nm, genoeg om de auto in 3 seconden van 0 naar 100 km/u te brengen. De actieradius bedraagt 600 kilometer. De Lexus krijgt ook een zogenaamde Direct4-vierwielaandrijving, waarmee hij zowel op twee als vier wielen kan worden aangedreven.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in