Kia blijft zijn elektrische gamma uitbreiden met de EV3, EV4 en EV5

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Kia heeft een nieuwe fase aangekondigd in zijn elektrische offensief. Tijdens het evenement EV Day onthulde de fabrikant twee nieuwe modellen en gaf het alle details van zijn EV5 SUV.

Als we afgaan op hun namen, zullen de drie modellen hun plaats innemen onder de EV6 in het gamma van de fabrikant. Dit wordt bevestigd door hun afmetingen en positionering. Maar wat als eerste opvalt, is de stijl van de nieuwelingen. Kia speelt in op de look van de grote SUV EV9, die de nieuwe modellen overnemen, soms aangepast aan kleinere afmetingen (EV5), soms toegepast op de esthetische codes van een gezinsberline (EV4) en zelfs op SUV-afmetingen voor in de stad (EV3).

Kia EV4 et EV3 : concepten

De laatste twee zijn nog steeds maar conceptauto's, hoewel het duidelijk is dat ze niet veel van elkaar zullen verschillen zodra ze het productiestadium bereiken. In feite is hun interieur nog het meest interessant. Dit vertegenwoordigt de toekomst van de Kia-interieurs, die onvermijdelijk steeds gestroomlijnder zullen worden, wat helaas meer bedieningselementen met aanraakschermen inhoudt. Toch moeten de behandeling van de stoelen, de bekleding en het coconachtige gevoel dat ervan uit lijkt te gaan, de passagiers een gevoel van 'welbehagen' geven.

Technische details

De EV5 is concreter. Het merk had hem al in conceptvorm onthuld. Dit keer is de auto echter zo goed als klaar voor de verkoop, dus we kennen alle technische details. Er zijn drie versies gepland: Standaard, met een batterij van 58 kWh en een motor van 160 kW (218 pk) voorin, Long Range, met dezelfde motor maar een ruimere batterij van 81 kWh. En tot slot Long Range AWD, waarbij de toevoeging van een tweede motor van 70 kW (95 pk) op de achteras niet alleen het totale vermogen verhoogt tot 225 kW (306 pk), maar ook zorgt voor vierwielaandrijving. Het bereik van de WLTP-cyclus wordt nog gecertificeerd, maar gegevens van de Chinese CLTC-cyclus, die minder veeleisend is dan WLTP, voorspellen 530 tot 720 kilometer!

Met zijn lengte van 4,62 meter staat de EV5 aan de top van het C-SUV-segment.  Dankzij de royale afmetingen zal hij veel ruimte aan boord bieden en meerdere zitconfiguraties voor maximaal zes passagiers. Dit kan een voordeel zijn in een segment dat al erg druk is, met name met de onlangs vernieuwde Volkswagen ID.4 en natuurlijk de gloednieuwe Peugeot e-3008.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in