Jaguar maakt 8 nieuwe C-Types

3j geleden

De Jaguar C-Type is 70. Om dat te vieren lanceert de Britse constructeur een beperkte oplage van 8 exemplaren van deze legendarische raceauto die in 1951 de 24 uren van Le Mans won.

De Jaguar C-Type, die tussen 1951 en 1953 werd geproduceerd, dankt zijn succes vooral aan zijn vloeiende vormen, ontworpen door Malcolm Sayer. Toen de auto in 1951 aantrad in de 24 uren van Le Mans won hij meteen. Daarmee startte Jaguar een zegereeks van zeven opeenvolgende overwinningen in de legendarische Franse uithoudingsrace.

In 1952 startte de C-Type een mechanische revolutie door voor het eerst schijfremmen te gebruiken in de wereld van de autosport. Het innovatieve systeem, ontwikkeld door Jaguar en Dunlop, stelde Stirling Moss in staat de Franse grand prix in Reims te winnen. Hij nam er ook mee deel aan de Mille Miglia in Italië. De C-Type won opnieuw de 24 uren van Le Mans in 1953, nog een primeur voor de schijfremtechnologie.

Ter ere van de 70ste verjaardag start Jaguar de productie van acht C-Types opnieuw op. Deze zullen worden aangedreven door een 3,4-liter-zescilinder-in-lijn-motor, gevoed door drie Weber-carburateurs, die 220 pk levert. Deze nieuwe C-Types zullen enkel mogen rijden op circuits, afgesloten wegen en historische sportevenementen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in