Het einde van de Porsche 718... in Europa.

1mnd geleden | Laurent Zilli

In navolging van de Macan is het nu de beurt aan de kleine Porsche voor een exit op onze markt, en wel om dezelfde reden. Liefhebbers opgelet: jullie hebben nog tot 30 juni.

Zoals we afgelopen december al meldden, is het vanaf 1 juli van dit jaar niet langer mogelijk om de goede oude Porsche Macan (niet te verwarren met de op handen zijnde elektrische Macan) te bestellen. We hebben vernomen dat de Porsche 718 Cayman en Boxster, de meest betaalbare (en leukste?) modellen van het merk, hetzelfde lot beschoren zijn. De reden is niet anders, en het is ook waarom er een einde komt aan de carrière van de Fiat 500: nieuwe cyberbeveiligingsnormen.

Verenigde Naties

Voordat je Europa de schuld geeft, moet je weten dat deze normen zijn opgelegd door de VN (Organisatie van de Verenigde Naties) en dat andere landen (54 in totaal) ze hebben geratificeerd. Het idee is onder andere om de gegevens van steeds meer verbonden auto's te beschermen en te voorkomen dat ze worden gehackt. Volgens Porsche zou het onredelijk duur zijn om de Macan en de 718 aan te passen aan deze nieuwe standaarden, vooral voor modellen die sowieso het einde van hun carrière naderen en waarvan de verkoopcijfers, in ieder geval voor de 718, nauwelijks significant zijn. De coupé en cabrio gaan daarom deze zomer uit productie, met twee uitzonderingen: de Cayman GT4 en de Spyder RS, die vanwege hun zeer beperkte productie onder een speciale regelgeving vallen. Consumententip: ben je in de markt voor deze modellen, onthoud dan dat er tussen nu en juli nog voorraden te verkopen zijn en dat er waarschijnlijk een aantal zeer goede deals in het verschiet liggen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in