Ford Kuga Graphite Tech Edition: er is grijs... en grijs

2mnd geleden

Volgens de statistieken van 2022 was grijs de populairste kleur in Europa, want het sierde zomaar eventjes 27% van de nieuwe auto's. A priori ruikt dit naar een krachtig staaltje van monotonie. Behalve dat sommige grijstinten ‘peppier’ zijn dan andere, en dat is exact waar de kleurstilisten van Ford werk van hebben gemaakt.

De kleur heet 'Grey Matter' en vormt een van de belangrijkste kenmerken van een speciale serie die net is gelanceerd op het gamma van de SUV Ford Kuga. Dit vrij lichte grijs past in de huidige trend naar matte lakken, die een vleugje originaliteit in het autolandschap brengen wat gelakte verf, al dan niet metallic, niet meer naar voren kan brengen. Een lak die een bepaald karakter, een aanwezigheid uitstraalt. In dit geval benadrukt Grey Matter de sterke, assertieve persoonlijkheid van het design van de Ford Kuga. De charismatische allure van grijs wordt verder benadrukt door de lichtmetalen 19-duimsvelgen in Gloss Black. De Ford Kuga Graphite Tech Edition zet de gebruikelijke codes dus volledig op zijn kop: mat voor de carrosserie en een schitterende glans voor de wielen, in plaats van andersom.

Nog meer persoonlijkheid?

En daarmee is de Ford Kuga Graphite Tech Edition nog niet klaar met het benadrukken van zijn sterke persoonlijkheid, want hij krijgt standaard het styling pack ST-Line, dat de achterspoiler en rood gespoten remklauwen omvat. En als dat nog niet genoeg is voor een bijzonder veeleisende klantenkring, voegt het optionele Black Package een contrasterende zwarte afwerking toe aan het dak, de buitenspiegelkappen, het radiatorrooster en de spoiler. Dit pakket waardeert de velgen, ook in Gloss Black, op van 19 naar 20 duim.

De Kuga Graphite Tech Edition is niet alleen maar uiterlijk. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hij standaard uitgerust met een lange lijst technologische snufjes, waaronder intelligente cruisecontrol, dodehoekbewaking, een frontale camera, parkeerhulp (met automatisch manoeuvreren op modellen met een automatische versnellingsbak), LED-koplampen met antiverblindingseffect, een head-updisplay, enzovoort. Kortom, het gaat niet alleen om de vorm, maar ook om de inhoud.

Voor iedereen

Laten we tot slot ook niet vergeten dat de Ford Kuga waarschijnlijk de enige auto in zijn categorie is met een aandrijflijn voor werkelijk iedereen. Het gamma omvat een benzinemotor met 150 pk, een dieselmotor met 120 pk, een Full Hybrid-versie met 190 pk en tot slot een plug-inhybride met 225 pk, die overigens in 2021 en 2022 Europa's bestverkochte stekkerhybride in de SUV-categorie was. En daar houdt de keuze niet op, want de diesel- en Full Hybrid-versies worden aangeboden met twee- of vierwielaandrijving, terwijl de plug-in altijd 4x4 is.

De vanafprijs voor de Ford Kuga Graphite Tech Edition bedraagt 46.880 euro.

Klik hier voor meer informatie.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in