Ford F-150 Lightning: ook voor Europa

11mnd geleden | Laurent Zilli

Hoewel we deze grote jongen met typisch Amerikaanse proporties niet hadden verwacht, heeft Ford eindelijk besloten de elektrische F-150 in Europa te importeren. Maar niet overal en niet meteen.

Ook in de VS verloopt de elektrificatie in een ander tempo dan in Europa. Maar net als hier wordt de markt aangevallen via de populairste segmenten. En in Amerika is het populairste segment de pick-up. Als het populairste model in het populairste segment, was de Ford F-150 Lightning het eerste elektrische model in zijn soort, althans van een grote fabrikant. Twee elektromotoren, 452 tot 580 pk, een trekvermogen van 4,5 ton, batterijen van 98 of 131 kWh, een lengte van 5,9 meter: dit is een fameus beest. En er was geen sprake van dat hij in Europa zou worden ingevoerd toen we hem onlangs kort testten.

Noorwegen

Ford lijkt van gedachten te zijn veranderd. Ja, de F-150 Lightning zal inderdaad de Atlantische Oceaan oversteken, en het zijn de stranden van Noorwegen die hij voor zijn landing heeft uitgekozen. Logisch, want Noorwegen is het meest geëlektrificeerde land van Europa. Wij denken dat andere landen zullen volgen, afhankelijk van het succes van wat volgens Ford "een zeer beperkt aantal exemplaren" zal zijn. Tegen welke prijs? Dat weten we nog niet, maar we weten wel dat de Noren slechts één versie kunnen kopen, een middenuitrusting die in de VS wordt verkocht voor 69.100 euro. Zijn er gegadigden?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in