Ford Explorer EV: een levensecht avontuur

5mnd geleden

Om de mogelijkheden van de Explorer EV te demonstreren, heeft Ford de handen in elkaar geslagen met de avontuurlijke influencer Lexie Alford (Lexie Limitless). Op het programma: een reis rond de wereld!

Lexie Alford staat op sociale netwerken bekend als "LexieLimitless" en is op 21-jarige leeftijd de jongste persoon in de geschiedenis die elk land ter wereld heeft bezocht. Op 8 september vertrok ze vanuit Nice om zes continenten en meer dan dertig landen te doorkruisen aan het stuur van een preproductiemodel van de Ford Explorer EV. Ze hoopt de eerste persoon ter wereld te worden die de wereld rond reist in een elektrisch voertuig. De minimale afstand die nodig is om dit record te vestigen is 28.968 kilometer. Lexie moet door twee antipodes rijden, minstens vijf continenten afleggen en haar reis op dezelfde plaats beginnen als eindigen.

Geïnspireerd

Haar reis illustreert de vastberadenheid die een andere avonturierster inspireerde, Aloha Wanderwell, die een eeuw geleden de eerste vrouw werd die de wereld rondreed met de auto. Voor haar reis in de jaren 20 gebruikte Aloha Wanderwell een Ford Model T, de wagen die de automobiel wereldwijd populair maakte. Ford en een avontuurlijke geest zijn niet de enige dingen die Aloha en Lexie gemeen hebben. De twee vrouwen begonnen hun wereldreis op dezelfde plek: Hotel Le Royal in Nice. Dit is ook de plek waar Lexie Alford haar reis moet voltooien om haar record te bevestigen.

Charge Around The Globe

Je kunt Lexies avontuur volgen met de hashtag #ChargeAroundTheGlobe of door de socialmedia-accounts @lexielimitless, @fordbelgium en @fordnewseurope te volgen.

Klik hier voor meer informatie over de Ford Explorer EV.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in