Het is nu mogelijk om een Ferrari te kopen met bitcoins

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Hoewel Ferrari een van de meest beschermende fabrikanten is als het gaat om haar imago en de toegang tot haar auto's, is het merk verrassend ruimdenkend als het gaat om betaalopties. Het biedt nu de mogelijkheid om in cryptocurrencies te betalen.

Voor Ferrari is het doel om zich open te stellen voor virtuele valuta tweeledig. Om tegemoet te komen aan een bestaande vraag van klanten, met name jongere klanten. "Sommige (klanten) zijn jonge investeerders die hun fortuin hebben gemaakt in cryptocurrencies. Anderen zijn meer traditionele beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren," legt Enrico Galliera, Chief Marketing and Commercial Officer van Ferrari, uit.  "Dit stelt ons in staat om in contact te komen met mensen die niet per se onze klanten zijn, maar die zich wel een Ferrari kunnen veroorloven," voegt hij eraan toe, erop wijzend dat er geen sprake zou zijn van te hoge kosten, extra heffingen of wisselkosten.

De tweede doelstelling is ecologisch. "Ons doel is om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn in onze hele waardeketen". Volgens de verkoopmanager van de fabrikant "hebben cryptomunten hard gewerkt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door nieuwe software te introduceren en meer gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen". Virtuele valuta, en bitcoin in het bijzonder, worden nog steeds vaak met de vinger gewezen vanwege de enorme hoeveelheid energie die ze nodig hebben om te "mijnen".

Bitcoin en andere

Bitcoin zal niet de enige digitale valuta zijn die door het Italiaanse merk wordt geaccepteerd: Ether en USDC behoren ook tot de mogelijkheden. Transacties zullen in eerste instantie worden afgehandeld door het Bitpay-platform, voor de lancering van de functionaliteit in de Verenigde Staten. Bitpay zal betalingen in cryptovaluta onmiddellijk omzetten in traditionele valuta namens Ferrari-dealers, zodat ze beschermd zijn tegen prijsschommelingen, aangezien cryptovaluta bijzonder volatiel zijn. Voor Europa, dat zich iets later ook zal openstellen voor cryptocurrency-betalingen, worden ook andere operators overwogen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in